Thuiszorg en
Begeleiding

Wilt u thuis blijven wonen, maar merkt u dat u door ziekte, een aandoening of leeftijd hierbij hulp nodig hebt? Neem dan contact op met Omega Zorg. In een persoonlijk kennismakingsgesprek krijgt u meer helderheid over uw situatie, welke ondersteuning nodig is en hoe u deze kunt organiseren.
Omega Zorg biedt u zorg afgestemd op uw individuele wensen en persoonlijke situatie. Ik overleg met u welke zorg dat is. Wat is haalbaar? Welke ondersteuning is noodzakelijk? Hoe kan ik het beste helpen? En op welk tijdstip past dit het beste in uw dagschema?
Regelmatig bespreek ik met u of alles naar wens is, zo nodig kan er het een en ander aangepast worden om nog beter aan te sluiten op uw persoonlijke leven.

Bij persoonlijke verzorging kom ik bij u thuis en ondersteun u bij het opstaan, douchen/ wassen, aankleden, eten of naar bed gaan. Ik kan u ook begeleiden in het omgaan met uw ziekte, ouderdomsklachten en het gebruik van medicijnen.
De hulp bij de persoonlijke verzorging kan tijdelijk zijn, omdat ik samen met u werk aan uw zelfredzaamheid. Bijvoorbeeld door met u te oefenen hoe u geschikte hulpmiddelen gebruikt.
Maar het kan ook zijn dat u langdurig ondersteuning nodig hebt, bijvoorbeeld in het geval van een chronische aandoening.

Heeft u verpleegkundige zorg nodig? Bijvoorbeeld bij het verzorgen van een wond, het verschonen van een stoma of het veilig gebruiken van medicijnen of injecties. Natuurlijk staat Omega Zorg ook in zo’n situatie aan uw zijde.
Door mijn nauwe samenwerking met andere eerstelijns zorgverleners in uw buurt sluit mijn zorg het best mogelijk aan op uw persoonlijke situatie en uw levensovertuiging.

Heeft u het gevoel de grip op het dagelijkse leven te verliezen? Of misschien loopt het thuis niet helemaal naar wens.
Door verschillende oorzaken kunt u moeite hebben met het vasthouden van het dagritme, het rondkomen met uw huishoudgeld of heeft u hulp nodig bij de opvoeding.
Als verpleegkundige biedt ik u praktische ondersteuning en begeleiding zodat u weer de leiding kunt nemen over het leven van alledag.

Omega Zorg werkt nauw samen met de andere disciplines in de gezondheidszorg in uw buurt zoals de huisarts en de apotheek. Mijn zorgverlening richt zich erop dat u ondanks uw aandoening een zo comfortabel mogelijk leven kunt leiden.